Soluții neașteptate pentru problemele de sănătate

Spre deosebire de tratamentele medicale care vindecă doar trupul, terapiile alternative sunt tehnici care contribuie, atât la sănătatea fizică, cât și la cea spirituală. Medicina alternativă privește omul ca pe un întreg format din corp, minte și spirit.

Ce sunt terapiile alternative?

Terapiile alternative sunt tehnici de abordare a sănătății care nu se încadrează în medicina clasică. De-a lungul timpului, oamenii au folosit aceste metode ca remediu pentru diferite boli. Există multe exemple de terapii alternative, precum:

 • Acupunctura
 • Meditația
 • Masajul
 • Aromaterapia

Oamenii au folosit terapia alternativă dintotdeauna, sub formă de remedii naturale care să le amelioreze durerea. Terapia alternativă, în general, vă ajută să vă calmați unele dureri, să aveți o stare de spirit mai bună și să vă simtiți mai energici. Astăzi există o mulțime de soluții, de la terapia sunetului, până la hidro kineto terapie .

Cum funcționează terapiile alternative?

Scopul terapiei alternative este să readucă echilibrul și armonia în corpul uman. Se pleacă de la ideea că problemele de sănătate derivă din dezechilibrele dintre corp, minte și spirit. Terapeuții se concentrează pe identificarea și corectarea acestor dezechilibre folosind diferite metode.

În România, există mai multe centre și clinici care oferă servicii de terapie de specialitate. Vă recomandăm să alegeți centrul în funcție de nevoile voastre de tratament, stabilite de medicul specialist. La Lumen Centre, în Sibiu, sunt disponibile mai multe feluri de terapie:

 1. Terapia cu lumină polarizată
 2. Terapia cu sunet
 3. Meditația ghidată
 4. Coaching pentru armonie
 5. Echilibrarea chakrelor

Terapiile alternative tind să se bazeze pe metode mai naturale, precum plantele medicinale și tehnici non-invazive. Terapeuții personalizează tratamentele pentru fiecare persoană în parte, ceea ce poate duce la rezultate mai bune. Terapiile alternative pot aduce îmbunătățiri semnificative pe termen lung.

Terapia cu lumină polarizată și terapia sunetului

Terapia cu lumină polarizată sau fototerapia este o formă de tratament care utilizează expunerea pentru un anumit timp la lumină. Fototerapia poate să trateze diferite probleme, de la boli de piele până la entorse.

Aceasta poate fi eficientă și în cazul tulburărilor de somn și a depresiei de sezon. Originea acestei terapii provine din antichitate, când lumina solară era utilizată pentru tratarea mai multor boli.

FOTOTERAPIA PENTRUTERAPIA SONORĂ PENTRU
Dureri musculareStres
Boli ale pieliiAnxietate
ArtriteTulburări de somn
Depresie sezonierăBlocaje emoționale

Terapia sunetului sau terapia sonoră folosește instrumente care produc anumite sunete și vibrații benefice pentru corpul uman. Acestea pot stimula circulația sângelui și pot contribui la scăderea tensiunii arteriale.

Terapia sonoră este soluția perfecta pentru stresul de zi cu zi sau pentru anxietate.  Este folosită și pentru reducerea tensiunii musculare, dar oferă și o stare generală de relaxare. Terapia sunetului poate implica utilizarea unei game variate de instrumente și tehnici. Cel mai cunoscut și utilizat instrument este gongul, deoarece sunetele lui au un efect rapid de vindecare asupra creierului și a corpului.

Coaching pentru armonie și antrenament fitness spiritual

Coaching-ul pentru armonie este o altă terapie alternativă care implică activarea codurilor ADN. Descoperind puterea codurilor ADN, vă veți schimba total viața, vă veți îmbunătăți imunitatea și veți putea chiar să vă vindecați corpul.

Unul dintre aspectele distinctive ale acestei experiențe este meditația puternică pe care o veți învăța. Dacă alegeți coaching-ul vă veți bucura de:

 • Obiective personalizate
 • Tehnici variate
 • Creșterea conștientizării de sine
 • Dezvoltarea unei perspective pozitive asupra vieții
 • Echilibrarea nivelului de energie

Chakrele reprezintă puncte de concentrare a energiei și au un impact mare asupra stării noastre fizice, mentale și emoționale. Fiecare chakră are propriile sale caracteristici. Echilibrarea chakrelor este procesul de aliniere a acestor centre de energie pentru a asigura fluxul corect și armonios al energiei în întregul corp.

Antrenamentul fitness spiritual combină mișcarea fizică cu aspectele spirituale ale echilibrării chakrelor. Antrenamentele spirituale, de exemplu yoga, îmbină mișcarea fizică, meditația și controlul respirației.

Ce trebuie să știți despre terapia alternativă

Deși este eficientă, ea nu face minuni peste noapte. Este recomandat să aveți răbdare și să urmați tratamentele constant, pentru a face progrese în recuperare. Încercați să alegeți tipul de terapie cel mai potrivit pentru voi și care să nu vă afecteze sănătatea în niciun fel.

Este foarte important să vedeți cum reacționează corpul vostru la forma de terapie aleasă. Comunicați deschis cu terapeuții voștri despre cum vă simțiți, ca ei să adapteze tratamentul la nevoile voastre. În acest fel, veți obține rezultate pe termen lung.

Terapiile alternative sunt opțiuni neașteptate pentru problemele de sănătate, atunci  când medicina tradițională nu este de ajuns. Ele au proprietăți vindecătoare atunci când sunt realizate corect, în medii adecvate și sub supravegherea unor specialiști.