Reflexoterapia plantară – Top 4 beneficii care cresc rezistența organismului în acest sezon

Reflexoterapia plantară reprezintă o formă de tratament alternativ, care implică masarea punctelor reflexe din talpă. Acestea corespund anumitor părți din corp, iar prin presarea lor sunt îmbunătățite anumite procese din organism. Reflexoterapia plantară se numără printre metodele alternative pe care le preferă persoanele atunci când se confruntă cu dureri de cap, probleme digestive, insomnii, afecțiuni articulare, etc. Prin masajul reflexogen se stabilește comunicarea dintre un anumit organ bolnav sau sensibil și punctul reflex de pe suprafața tălpii. De exemplu, capul are ca punct reflexogen zona degetelor. În cazul stomacului, punctul reflex se află în centrul tălpii, respectiv pe degetul mic în ceea ce privește inima. Pentru îmbunătățirea sănătății brațelor și picioarelor, reflexoterapia plantară vizează partea laterală exterioară a tălpii. Mijlocul degetului mare corespunde zonei sinusurilor.

Masajul reflexologic poate îmbunătăți calitatea vieții

Cu toate acestea, reflexoterapia rămâne o formă complementară privind îmbunătățirea sănătății generale și calmarea anumitor disconforturi, deci în nici un caz nu poate înlocui tratamentul prescris de medici.

Prin practicarea reflexoterapiei plantare, persoanele care recurg la această terapie alternativă au în vedere obținerea anumitor beneficii pentru sănătate, precum:

  • echilibrarea cortizolului;
  • ameliorarea migrenelor prin accelerarea fluxului sanguin din creier;
  • eliminarea crampelor abdominale;
  • diminuarea senzațiilor de înțepături sau furnicături la nivelul piciorului, cauzate de anumite afecțiuni cronice;
  • normalizarea pulsului sau reglarea ritmului cardiac.
  1. Prevenirea anemiei

Prin masa este stimulat procesul de absorbție a vitaminelor din hrana consumată. Sunt reduse riscurile anemiei sau ale bolilor de sezon și este îmbunătățită funcția digestivă. Bucură-te de un masaj reflexologic oricând ai nevoie de un boost de energie, chiar în confortul locuinței tale cu noile fotolii de masaj japoneze 100%, disponibile pe Fujiiryoki.ro.  

  1. Calmarea migrenelor

Presarea fermă a punctelor reflexe de pe suprafața tălpilor reprezintă una dintre metodele prin care sunt anihilate stările de nervozitate și tulburările de somn.   

  1. Accelerarea proceselor metabolice

Îmbunătățirea metabolismului este favorizată de evacuarea toxinelor din corp prin atingerea fermă a punctelor reflexe. Detoxifierea este susținută de presarea zonelor reflexogene prin care este deblocat fluxul sanguin. Totodată, oxigenul va fi transportat peste tot în corp, iar tu te vei simți revigorat și odihnit.

  1. Activarea efectului analgezic asupra organismului

Reflexoterapia plantară sau masajul reflexogen calmează inflamațiile, durerile interne și externe, ajutând la instalarea unui tonus general optim. De asemenea, reflexoterapia plantară ar putea fi benefică și în cazul femeilor care urmează să treacă printr-o naștere sau persoanelor care se pregătesc de operație. În ambele cazuri, masajul poate neutraliza stările de nervozitate, ceea ce va face ca intervenția să decurgă cu calm. 

Noul sezon vine cu o serie de provocări pentru imunitatea organismului. Îmbunătățește funcțiile organelor și ține stresul sub control cu ajutorul sesiunilor de masaj reflexologic efectuate zilnic, minim 15 minute.