Pentru ce tip de cafea să optezi: cafea boabe sau cafea măcinată? 

Cafeaua este băutura preferată a multor oameni din întreaga lume, indiferent de ora din zi la care este consumată. Poate vrei să-ți începi ziua cu o ceașcă de cafea dimineața, după micul dejun, sau poate ai nevoie de un impuls de energie în timpul zilei. Indiferent de situație, o pauză pentru savurarea cafelei, este binevenită. Dar când vine vorba de a alege între boabe de cafea sau cafea măcinată, majoritatea persoanelor au păreri destul de diferite. 

Pentru a-ți fi mai ușor să te decizi care cafea este mai potrivită pentru tine, în rândurile care urmează vei găsi câteva diferențe elementare între cafeaua obținută din boabe prăjite și cea obținută direct din cafea măcinată.

Iată principalele diferențe dintre cafeaua obținută din boabe și cea din cafea măcinată!

Boabele de cafea sunt cea mai populară alegere pentru iubitorii de cafea, atunci când vorbim despre un produs de specialitate, consumat în cafenea sau acasă, dacă există un aparat profesional de preparat cafeaua. În general, boabele de cafea sunt proaspăt prăjite și măcinate chiar înainte de a-ți prepara cafeaua, făcându-le cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de aromă și gust. De asemenea cafeaua obținută din boabe proaspăt măcinate este mult mai aromată, deoarece modul de prăjire și măcinare, relativ apropiat ca timp de momentul savurării, îi conferă o aromă mult mai intensă decât aroma cafelei obținute din boabe gata măcinate. Acest produs are, de asemenea, o durată de viață mai lungă, ceea ce îl face o alegere excelentă dacă nu bei cafea în fiecare zi, dar îți dorești o dată la ceva timp, să savurezi o cafea specială. Poți achiziționa cafea boabe de la Altex, dacă dorești să prepari propria cafea din confortul casei tale. 

Pe de altă parte, cafeaua măcinată este mai ieftină și mai convenabilă decât boabele de cafea. Cafeaua măcinată este deja măcinată și ambalată în recipiente etanșe, deci este gata de utilizare imediat. De asemenea, are un termen de expirare mai scurt decât boabele de cafea, deci este mai bine să cumperi cantități mai mici și mai des. Dezavantajul cafelei măcinate este că îi lipsește aroma completă a boabelor de cafea proaspăt măcinate, deci nu este cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de gust. Însă, chiar și așa, este un produs mult mai folosit în rândul tinerilor sau a persoanelor cu relativ puțin timp liber. 

În general, atât boabele de cafea, cât și cafeaua măcinată au avantajele și dezavantajele lor, așa că, de multe ori totul se reduce la preferințele personale. Dacă ai un stil de viață mai alert, care nu îți permite să apelezi la un întreg proces pentru a ajunge să-ți savurezi cafeaua dimineața, ar fi indicat să apelezi la cafeaua gata măcinată. De asemenea, dacă vrei să ai grijă la bugetul alocat cafelei, cafeaua măcinată este o opțiune mai ieftină decât cea boabe. Dar dacă pentru tine primează gustul și aroma, atunci ar trebui să optezi pentru boabele de cafea. 

sursa foto: pexels.com