Fie că e vorba despre foișorul casei de vacanță, fie a celei în care locuiești, acesta trebuie să arate impecabil, să fie pe placul tău și, evident, să fie rezistent. În cazul în care te-ai blocat și nu știi cum poți ajunge la rezultatul mult dorit, acest articol îți va pune la dispoziție câteva idei, în funcție de etapa la care ești. Citește-l în continuare și află mai multe detalii.
Câteva idei pentru construirea ori finisarea foișorului tău
Pentru început, e necesar să știi dacă vei duce chiar tu proiectul până la capăt ori dacă vei lucra în colaborare cu persoane specializate. Mai apoi, în funcție de stadiul în care este foișorul tău în acest moment, ai câteva idei pe care le poți pune în aplicare. Astfel:
1. Dacă ești în etapa de construire, primele lucruri la care trebuie să te gândești sunt amplasamentul, mărimea și materialele ce urmează a fi folosite. Primele două țin de spațiul disponibil și de preferințele tale în raport cu vizibilitatea foișorului, nivelul de intimitate pe care vrei să îl ai odată ce ești în el și așa mai departe. În schimb, materialele folosite trebuie alese foarte înțelept, deoarece ele vor asigura o viață lungă acestei construcții, iar ție îți vor oferi siguranță.
Poți începe cu planul pentru fundația acestui foișor, apoi cu podeaua, pereții și acoperișul lui, luând în calcul ce tip de materiale vrei să folosești. Dacă ești un fan al lemnului, enipau.ro îți pune la dispoziție o multitudine de variante, de la dușumele rășinoase la lemn ars ori chiar plinte și colțare. Cu toate acestea, trebuie să iei în calcul elementele vitale ale foișorului, așa că poți să vezi aici gama de lemn rindeluit pe care să o utilizezi pe parcursul acestui proiect. Ține cont de faptul că firmele specializate în producerea elementelor din lemn îți oferă posibilitatea de a personaliza fiecare piesă, astfel încât să îți fie pe plac încă de la început.
2. Dacă ești blocat la partea de finisare a foișorului și nu știi exact cum să îl decorezi atât pe interior, cât și pe exterior, e nevoie să te gândești la stilul de design preferat. Pentru iubitorii stilului rustic, treaba e mai simplă, în special dacă foișorul a fost construit folosind materiale naturale, precum lemnul. Cu toate acestea, nici cei care au utilizat cărămidă, beton sau BCA-uri nu sunt în pericol. Gândește-te la ceea ce înseamnă foișorul pentru tine și răspunde-ți la următoarele întrebări:
Vrei să fie un loc dedicat pentru socializare? În acest caz poți merge pe elemente de design moderne.
Vrei să fie un loc de pace și relaxare după o zi lungă? Poți aborda cu ușurință elemente din stilul clasic, chic, retro sau minimalist.
Oricum ai răspunde la întrebările de mai sus, soluții există. Tot ceea ce e important este ca tu să te poți bucura în fiecare moment de foișorul tău mult dorit. Cu puțină creativitate, răbdare și cu multă pasiune, orice proiect poate fi dus la bun sfârșit și, de ce nu, poate fi un prilej de a te bucura de fiecare etapă împreună cu cei dragi.
Sursa foto: Pixabay.ro