Oua de tara vs. oua de magazin – iata care sunt principalele diferente!

Evident, este de la sine inteles faptul ca un carton de oua de tara este superior chiar si celor mai bune (sau scumpe) oua de magazin. In ciuda dezvoltarilor tehnologice, inca nu poti compara un produs 100% natural cu un produs creat in conditii neprielnice, industriale.

In alte cuvinte, gainile crescute in mod natural produc oua de o calitate complet diferita fata de pasarile tinute in custi in permanenta, hranite cu aditivi si suplimente alimentare si care abia cunosc gustul apei proaspete sau mirosul aerului curat, printre altele.

Asadar, in cele ce urmeaza, vei afla care sunt motivele principale pentru care ouale de tara sunt si vor fi mereu la mare cautare!

Surplus de vitamine, nutrienti si minerale

Diferenta este atat de mare incat ouale de tara au un continut semnificativ mai bogat in vitamina D, vitamina E, grasimi omega 3 si beta caroten. In acelasi timp, produsele din curtea bunicilor au mai putin colesterol si mai putine grasimi saturate in comparatie cu ouale din unitatile comerciale.

  • Vitamina D poate fi gasita in oua de tara, mai exact in oua produse de gaini care au cunoscut lumina soarelui in timpul vietii. Gainile crescute in aer liber sintetizeaza vitamina D prin expunerea la soare si o transmit mai apoi catre oua. Conform studiilor, un ou de tara poate avea de 6 ori mai multa vitamina D decat ouale de provenienta industriala;
  • Grasimile tip omega-3 sunt cunoscute pentru faptul ca reduc inflamatia din interiorul corpului – sunt astfel benefice pentru orice persoana, indiferent de afectiune. Ouale de tara naturale sunt extrem de bogate in grasimi omega-3 – ba chiar de pana la 10 ori mai mult decat produsele comerciale sau chiar cele marcate ca fiind bogate in omega-3;
  • Vitamina E poate fi la randul sau gasita in oua de tara. Aceasta influenteaza procesul de imbatranire al corpului uman, mai exact reduce efectele acestuia;
  • Pe langa acestea, ouale de tara au si un continut semnificativ de nutrienti si minerale precum vitamina A, vitamina B, acid folic in forma naturala, vitamina B12, precum si o selectie de antioxidanti benefici corpului uman.

Mai ai nevoie de vreo informatie in plus? Este evident ca trebuie sa incluzi oua de tara in dieta ta. Din moment ce se recomanda consumul a doar 1-2 oua pe zi, costul produselor naturale nu va deveni o problema pentru fondurile tale. Poti alege astfel sa te bucuri de un produs mult mai sanatos, mai ales atunci cand vine vorba si de alimentatia copiilor tai.

Totusi, daca inca nu ai gasit acel producator in care poti avea incredere, ar trebui sa arunci o privire in Ograda Verde. Aceasta microferma creste pasarile intr-un mediu cat mai natural cu putinta, reproducand curtea bunicilor din Romania – apa proaspata, aer curat si o dieta 100% din cereale.

Pe langa oua de tara, Ograda Verde iti poate pune la dispozitie si carne de pasari de curte – carnea cu gustul de altadata, provenita de la pasari crescute in mod natural, fara suplimente alimentare sau aditivi si sacrificate la timp, nicidecum inainte de vreme!