Bijuteriile – cele mai neprețuite daruri! Iată ce semnifică fiecare tip de bijuterie, cui și la ce ocazii le poți oferi drept cadou

Încă din cele mai vechi timpuri, bijuteriile prețioase au simbolizat iubirea, afecțiunea și aprecierea celor care le oferă, dar și încrederea, bogăția și personalitatea celor care le poartă. În special atunci când vine vorba despre femeile care te ghidează, te susțin și care îți sunt alături indiferent de situație, și la bine, dar și la rău, un astfel de dar poate face cât o mie de cuvinte, mai ales dacă este oferit în deplină concordanță cu relația pe care o ai cu persoana respectivă, dar și cu ocazia. 

Iată ce semnifică fiecare tip de bijuterie, dar și cui și în ce contexte le poți oferi în dar

  1. Inelul

Tradiția ne-a dovedit de mii de ani încoace faptul că un inel oferit în dar poate reprezenta cea mai pură dovadă de dragoste și conexiune sinceră și profundă. Desigur, în mod tradițional, cea mai potrivită persoană care ar putea primi drept cadou această bijuterie prețioasă este iubita sau partenera de viată. Fie că vorbim despre un inel din argint oferit ca promisiune, fie despre un inel prețios din aur, ornat cu diamante, oferit la cererea în căsătorie, acest accesoriu reprezintă cu siguranță o confirmare a faptului că pui preț pe relația pe care o ai cu femeia care îți stă alături și că îți dorești să facă parte din viitorul tău pentru tot restul vieții. Desigur, atunci când vorbim despre iubită sau despre partenera de viață, un inel poate fi oferit în dar la absolut orice ocazie, de la Crăciun, ziua onomastică sau alte sărbători religioase similare, până la ziua de naștere, Valentines Day sau aniversarea căsătoriei ori relației. 

  1. Cerceii

Cerceii reprezintă principalul accesoriu care a definit feminitatea. Reprezentând atât delicatețea și grația specifică femeii, cât și statutul social, o pereche de cercei oferită în dar simbolizează afecțiunea și protecția pe care ești dispus să o oferi femeilor speciale din viața ta. Este un cadou cu care nu poți da niciodată greș indiferent de ocazie – zi de naștere, onomastică, aniversări sau chiar sărbătorirea unor reușite personale. Dacă vrei să oferi în dar o pereche de cercei delicați mamei, surorii sau unei anumite prietene care ți-a fost alături încă din copilărie, poți opta pentru un model realizat din argint, accesorizat cu câteva cristale swarovski. Dacă, însă, norocoasa femeie care va primi darul este chiar iubita sau partenera de viață, cu siguranță o vei impresiona cu o pereche de cercei de aur de la B&B Shop, ornați cu diamante sau pietre prețioase. 

  1. Brățara

Încă din cele mai vechi timpuri, brățările au fost purtate ca amulete pentru protecție sau noroc, fiind încărcate de semnificații atât din punct de vedere estetic, cât și spiritual. Prin excelență, brățara simbolizează aprecierea, afecțiunea și prietenia, reprezentând un dar perfect pentru mamă, rude sau prietenele apropiate. De asemenea, brățările pot fi oferite drept cadou indiferent de ocazie – zi de naștere, onomastică, sărbători, aniversări, chiar și drept cadouri de mulțumire pentru colegele de muncă care te-au ajutat pe parcursul profesional.

  1. Colierul

În general, semnificația unui colier depinde de pandantivul său și de ce portretizează el, acesta fiind și motivul pentru care lănțișoarele sunt atât de apreciate atunci când sunt primite în dar. Pentru mamă, poți oferi în dar un pandantiv care să simbolizeze iubirea maternă, precum un cerc, o broască țestoasă sau un nod celtic. Pentru prietene, rude sau colege de muncă, caută un pandantiv care să simbolizeze interesele și pasiunile lor – o ganteră, pentru pasionatele de sport, o notă muzicală sau o pensulă pentru iubitoarele de artă, o stea sau un simbol străvechi pentru cele interesate de spiritualitate – toate sunt idei potrivite. Pentru iubită sau partenera de viață, un colier prețios și delicat din aur, cu un pandantiv în formă de inimă este întotdeauna o alegere clasică, cu care nu poți da greș. 

Încă din perioada regilor și reginelor antice, bijuteriile au reprezentat întotdeauna darul clasic pentru a arăta iubirea, aprecierea și susținerea bărbatului față de femeile din viața sa. Indiferent cu ce ocazie plănuiești să oferi un astfel de accesoriu sau de relația pe care o ai cu persoana dragă, este imposibil să dai greș cu un astfel de dar.

Sursă foto: Unsplash.com